Alianta Familiilor din Romania

Relaţii şi familie

Alianţa Familiilor din România este dedicată valorilor familiei şi principiilor moralei şi eticii creştine.

Familia alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie constituie cel mai propice mediu pentru dezvoltarea psihosomatică a copiilor. Totodată, din punct de vedere social, familia îi conferă persoanei stabilitate şi identitate.

Din nefericire, ideea şi instituţia familiei se află de ani buni sub un atac mai mult sau mai puţin structurat. Criza demografică din România, cu implicaţiile ei (populaţie îmbătrânită, forţă de muncă redusă, bază de impozitare redusă, un sistem de pensii în pragul colapsului), e o realitate cunoscută de autorităţi.

Pe de-o parte, există o propagandă în favoarea concubinajului şi a perversiunilor sexuale - hetero sau homosexuale. Aceste comportamente sunt prezentate în mass-media ca "alternative" dar, în esenţă, nu sunt altceva decât expresii ale unei degenerări. Ele sunt expresia unor frustrări ale individului modern. Legalizate ca scheme sociale (parteneriate sau căsătorii homosexuale), ele nu pot contribui la dezvoltarea societăţii iar impactul lor asupra copiilor crescuţi în asemenea combinaţii este considerabil.

Pe de altă parte, familia din România nu beneficiază nici de sprijin legislativ/material din partea unui Guvern conştient de criza demografică, care a considerat potrivit a lua măsuri anti-criză pe spatele familiilor şi a tinerelor mame. În plus, procedurile de divorţ s-au liberalizat.

AFR susţine iniţiativele legislative menite a proteja căsătoria, familia şi creşterea şi dezvoltarea echilibrată a copiilor. De asemenea, AFR oferă consiliere psihologică pentru cupluri, atât înainte, cât şi în timpul căsătoriei (pentru evitarea divorţului, etc.).

Iniţiativa online Speranţă şi vindecare pentru homosexuali oferă informaţii despre controversatul subiect al homosexualităţii şi al "alternativelor" la familia naturală. Site-ul este cea mai amplă bază de documentare în limba română pe problematica homosexualităţii, furnizând informaţii despre cauzele homosexualităţii, despre posibilităţi de tratare şi mărturii ale unor persoane care au scăpat de această problemă.

Descărcaţi pliantul Internet curat.