ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA ESTE PRINCIPALA ORGANIZAȚIE PRO-FAMILIE DIN ROMÂNIA.

www.alianta-familiilor.ro

DIRECȚIONEAZĂ 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA.

= CAMPANIA PENTRU ANUL FISCAL 2013 =

CE ESTE SISTEMUL 2%

Potrivit legii, cetățenii îi pot spune Statului ce să facă cu 2% din impozitul pe venit pe anul precedent. Prin completarea unui formular și trimiterea lui către Administrația Financiară, direcționezi către societatea civilă o mică parte din banii care ți-au fost reținuți ca impozit.

CINE ESTE ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

Alianța Familiilor din România (AFR) este o organizație non-guvernamentală, formată în 2007 pentru promovarea valorilor familiei, din perspectiva creștină. AFR nu este afiliată politic sau religios, însă colaborează cu orice organizație politică sau socială care susține valorile familiei (detalii).

CE FACE ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

În 2006, am strâns 650.000 de semnături în toată țara pentru organizarea unui referendum în vederea introducerii în Constituție a unei definiții "un bărbat - o femeie" pentru familie. În Constituție familia era prezentată ca fiind alcătuită din "soți" (detalii).

În 2009, ne-am implicat în dezbaterile pe marginea noului Cod al Familiei. Câteva organizații anti-românești au cerut legalizarea parteneriatelor între homosexuali. AFR s-a implicat în dezbaterile publice și, astăzi, noul Cod al Familiei conține formularea înaintată de AFR: În România nu sunt recunoscute căsătoriile sau parteneriatele între homosexuali, iar adopțiile către homosexuale nu sunt permise.

În fiecare campanie electorală, pentru alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, AFR emite Ghidul alegătorului - un material informativ cu candidați care respectă sau nu respectă valorilor familiei. Din acest Ghid, alegătorii află ce candidați au alte valori decât cele ale cetățenilor cărora le cer votul (detalii).

În 2010, am emis Declarația de la Timișoara, care este o proclamație a valorilor creștine în societate. Declarația este disponibilă online spre semnare. O prezentăm candidaților și politicienilor, arătându-le în ce cred românii și responsabilizându-i să le promoveze valorile.

În 2011, am sponsorizat un curs pe Paliație la Oradea. Paliația este îngrijirea bolnavilor în fază terminală, și implică atât îngrijirea medicală, cât și asistența spirituală.

Oferim consiliere pre-maritală și maritală (comunicare, divorț, etc.) și consiliere celor care se confruntă cu atracții homosexuale nedorite (www.homosexualitate.ro).

CUM DIRECȚIONEZI 2% CĂTRE AFR

1. Completează formularul

a. Dacă anul trecut ai avut venituri DOAR DIN SALARIU:

Completează Cererea 230, "Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual". Pe acest formular sunt completate deja datele de identificare ale asociației. La mențiunea "Suma" nu este necesară completarea, pentru că organul fiscal va calcula și vira suma admisă, conform legii.

b. Dacă anul trecut ai avut (și) venituri din alte surse (activități independente, chirii, cedarea folosinței bunurilor):

Completează cu datele tale Declarația 200, "Declarație specială privind veniturile realizate". Pe lângă completarea conform obligațiilor legale care îți revin, completează pe ultima pagină capitolul III, "DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL IMPOZABIL", punctul 2, "Sponsorizare entitate non-profit" cu datele AFR:

  • Denumire entitate non-profit: Asociația "Alianța Familiilor din România"

  • Cod de identificare fiscala al entității non-profit: 24185364

  • Cont bancar: RO39 BTRL 0410 1205 N133 33XX

La mențiunea "Suma" nu este necesară completarea, organul fiscal va calcula și vira suma admisă, conform legii.

2. Trimite formularul prin poștă sau depune-l direct la registratura Administrației Financiare de care apartii. Data limită este 15 martie 2013 (data depunerii sau a poștei). Dacă domiciliezi în București, poți afla de aici adresa unde trebuie trimis plicul.

AI COMPLETAT DEJA UN FORMULAR PENTRU ALTĂ ORGANIZAȚIE?

Nu este nici o problemă. Poți completa și trimite unul și pentru AFR, iar Administrația Financiară va împărți în mod egal suma care reprezintă 2% din impozit.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Tel. 0745.783.125, e-mail office@alianta-familiilor.ro