Alianta Familiilor din Romania

Noua Constituţie a României

După ce actuala Putere a anunţat că referendumul pentru noua Constituţie va avea loc odată cu alegerile europarlamentare, timp de două zile, pe 24 şi 25 mai, în data de 2 februarie premierul Ponta a anunţat că data referendumului constituţional urmează a fi decisă de Parlament. Aparent, acest referendum nu va mai avea loc odată cu europarlamentarele.

Este posibil ca Puterea să îşi ia un răgaz mai mare pentru a mai lucra asupra noii Constituţii. În forma actuală, noua Constituţie trebuie respinsă prin neparticipare la vot (nu prin votarea lui NU pe buletinele de vot). Motivele respingerii noii Constituţii sunt prezentate mai jos.

În 2006, 650.000 de cetăţeni români au semnat pentru ca în Constituţie să se scrie că familia începe cu "un bărbat şi o femeie", nu cu doi "soţi" (detalii).

Pe siteul nostru, peste 10.000 de cetăţeni au semnat Declaraţia de la Timişoara în care se afirmă, printre altele, că o căsătorie se poate realiza doar între  un bărbat şi o femeie.

În 2013, actuala putere politică a organizat un simulacru de consultare a societăţii civile pe tema proiectului noii Constituţii. Întregul proces de redactare a fost unul netransparent. Cu toate acestea, societatea civilă a transmis dorinţele sale privind clarificarea definiţiei căsătoriei la art. 48, care prevede în prezent o uniune liber consimţită între "soţi". De asemenea, s-au transmis proiecte de prevederi în ceea ce priveşte protejarea vieţii, susţinerea tinerelor familii şi protecţia mediului înconjurător.

Luând notă de cererea societăţii, alături de cea a Patriarhiei Române şi a cultelor religioase, iniţial Comisia Constituţională a introdus amendamentul de protejare a familiei în proiectul noii Constituţii.

Activiştii homosexuali şi organizaţiile anti-româneşti, înţelegând că amendamentul blochează o viitoare legalizare a căsătoriilor homosexuale (peste voinţa cetăţenilor, aşa cum s-a petrecut în Franţa), au pus în mişcare mecanisme de presiune internă (unele publicaţii) şi externă (politicieni unionali) asupra Comisiei Constituţionale, pentru eliminarea acestui amendament.

Dând dovadă de laşitate şi servilism, membrii Comisiei Constituţionale au eliminat amendamentul pro-familie din noua Constituţie.

Pentru validarea referendumului constituţional din 24-25 mai este nevoie de voturile a 50% dintre alegători. Întrucât majoritatea celor ce vor participa vor vota DA pentru Constituţie, singura şansă de a bloca această Constituţie este de a invalida referendumul prin neparticiparea noastră. În felul acesta, chiar dacă majoritatea voturilor vor fi în favoarea Constituţiei, referendumul va fi anulat din lipsă de cvorum.

Alte motive pentru respingerea Constituţiei:

  • Este făcută, în mare parte, de străini. Aşa-numita "comisie de la Veneţia" a corectat proiectul de Constituţie trimis de politicienii români, eliminând şi reformulând unele articole!
  • La art. 4 din Constituţie se interzice discriminarea "în orice situaţie". Această formulare include toate perversiunile sexuale posibile: homosexualitate, zoofilie, pedofilie, necrofilie... Toate aceste "minorităţi" vor fi protejate prin noua Constituţie (în Occident se vorbeşte deja despre "minoritatea pedofilă").
  • Deşi Constituţia este făcută pentru cetăţeni şi ar trebui să fie Legea Fundamentală a societăţii umane, politicienii au găsit de cuviinţă să menţioneze în Constituţie drepturile animalelor.
  • Deşi românii au votat în 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, în noua Constituţie se reduce doar numărul deputaţilor la 300. Se revine, pentru Camera Deputaţilor, la votul pe liste de partid, care permite intrarea în Parlament a unor politicieni imorali sau certaţi cu legea. AFR va analiza candidaturile politicienilor incluşi pe lista de partid şi va menţiona în Ghidul alegătorului cât de dezirabilă sau indezirabilă este respectiva listă.
  • Regionalizarea ţării, propusă de politicieni, deschide calea către promovarea de către noile regiuni a unor politici separatiste faţă de restul ţării.
  • Minorităţile etnice vor putea să îşi folosească propriile simboluri care le reprezintă identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă. Dacă azi, fără aceste prevederi, minoritatea maghiară afişează steaguri străine pe clădirile statului român, dacă astăzi vorbesc numai în maghiară în instituţiile statului român şi îi discriminează pe românii care nu vorbesc maghiară, ce se va întâmpla sub noua Constituţie? Ţinând cont şi de prevederile menţionate la punctul 5, aşa-zisul "Ţinut Secuiesc" va deveni de facto o altă ţară, în mijlocul României.

Vă invităm să vizitaţi periodic websitul nostru şi pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu evoluţia procesului de adoptare a noii Constituţii.